Christer og Vegard

17 Apr, 2021
Consultants

Vi tok med oss et godt nettverk inn i det nye selskapet som gjorde at vi hadde et godt utgangspunkt. Samtidig har vi en ganske unik kompetanse her oppe i nord med kompetanse i både design- og fullstack utvikling.

Christer og Vegard

Talented Community består av 2500 utviklere, dermed et mangfold av virkelig talentfulle utviklere. Blant dem er den erfarne duoen Christer og Vegard. Vi tok en prat med dem. 

De Alta-baserte gutta har lang fartstid i software bransjen hver for seg, og har begge spredt sine kode-kunster internasjonalt i blant annet Stockholm, Brasil, Thailand og USA, samt flere store byer i Norge. Men de fant ikke frem til hverandre før cirka ett år siden. 

“Det ironiske er at vi vokste opp rundt samme sted, bare 2-3 kilometer unna hverandre” 

De hadde begge hvert sitt eget selskap da de møttes på LINK-konferansen i september 2019. Fra det gikk det fort og de kom raskt i gang med å danne et felles selskap, Kadu AS. Siden den gang har det gått i ett for gutta. 

Kadu AS

“Vi tok med oss et godt nettverk inn i det nye selskapet som gjorde at vi hadde et godt utgangspunkt. Samtidig har vi en ganske unik kompetanse her oppe i nord med kompetanse i både design- og fullstack utvikling” forklarer Christer. 

Ettersom de utvilsomt har en “relativt unik kompetanse”, som de kaller det, oppe i nord, er de en ettertraktet duo. Samtidig som de jobber på prosjekter sammen, bruker de to dager i uka på egne prosjekter. Til sammen blir det 4-5 prosjekter på én gang som de forteller tar cirka 1-2 måneder hver. 

På spørsmål om hva de kan tilby kunder og hvorfor de skal ringe akkurat dem svarer duoen i Kadu AS at de bistår med alt fra visuell identitet til utvikling av hjemmesider, apper og programvare. De hjelper nå til dags ofte lokale teknologibedrifter i Alta. 

“Vi snakker samme språk som dem, da blir det enkelt med et godt samarbeid. Vi bistår bedrifter fra blant annet fiskenæring, entreprenørbransjen, strøm, kraftlag og kommuner. Det er gøy å sette seg inn i forskjellige nye problemstillinger. Det gjør at vi kan lære oss nye ting og nye måter å tenke på.”

Prisvinnende Vegard

I 2014 vant Vegard en pris da han bodde i Oslo og jobbet for VG. Da var det sjakk-VM og Norge stilte for første gang med et ess i ermet, nemlig Magnus Carlsen. 

“Hele Norge fikk sjakk-feber” forteller Vegard med en lattermild tone. “Vi var tidlig ute med nye teknologier da vi utviklet en nettside som analyserte fremtidige trekk og vinnersjanser i prosent digitalt.” 

På spørsmål om hvordan det føltes å vinne en pris, svarer Vegard lett “det var veldig moro.”