Christer og Vegard

17 apr, 2021

Vi tok med oss et godt nettverk inn i det nye selskapet som gjorde at vi hadde et godt utgangspunkt. Samtidig har vi en ganske unik kompetanse her oppe i nord med kompetanse i både design- og fullstack utvikling.

Christer og Vegard

Talented Community består av 3500+ utviklere, dermed et mangfold av virkelig talentfulle utviklere. Blant dem er den erfarne duoen Christer og Vegard. Vi tok en prat med dem. 

De Alta-baserte gutta har lang fartstid i software bransjen hver for seg, og har begge spredt sine kode-kunster internasjonalt i blant annet Stockholm, Brasil, Thailand og USA, samt flere store byer i Norge. Men de fant ikke frem til hverandre før cirka ett år siden. 

“Det ironiske er at vi vokste opp rundt samme sted, bare 2-3 kilometer unna hverandre” 

De hadde begge hvert sitt eget selskap da de møttes på LINK-konferansen i september 2019. Fra det gikk det fort og de kom raskt i gang med å danne et felles selskap, Kadu AS. Siden den gang har det gått i ett for gutta. 

Kadu AS

“Vi tok med oss et godt nettverk inn i det nye selskapet som gjorde at vi hadde et godt utgangspunkt. Samtidig har vi en ganske unik kompetanse her oppe i nord med kompetanse i både design- og fullstack utvikling” forklarer Christer. 

Ettersom de utvilsomt har en “relativt unik kompetanse”, som de kaller det, oppe i nord, er de en ettertraktet duo. Samtidig som de jobber på prosjekter sammen, bruker de to dager i uka på egne prosjekter. Til sammen blir det 4-5 prosjekter på én gang som de forteller tar cirka 1-2 måneder hver. 

På spørsmål om hva de kan tilby kunder og hvorfor de skal ringe akkurat dem svarer duoen i Kadu AS at de bistår med alt fra visuell identitet til utvikling av hjemmesider, apper og programvare. De hjelper nå til dags ofte lokale teknologibedrifter i Alta. 

“Vi snakker samme språk som dem, da blir det enkelt med et godt samarbeid. Vi bistår bedrifter fra blant annet fiskenæring, entreprenørbransjen, strøm, kraftlag og kommuner. Det er gøy å sette seg inn i forskjellige nye problemstillinger. Det gjør at vi kan lære oss nye ting og nye måter å tenke på.”

Prisvinnende Vegard

I 2014 vant Vegard en pris da han bodde i Oslo og jobbet for VG. Da var det sjakk-VM og Norge stilte for første gang med et ess i ermet, nemlig Magnus Carlsen. 

“Hele Norge fikk sjakk-feber” forteller Vegard med en lattermild tone. “Vi var tidlig ute med nye teknologier da vi utviklet en nettside som analyserte fremtidige trekk og vinnersjanser i prosent digitalt.” 

På spørsmål om hvordan det føltes å vinne en pris, svarer Vegard lett “det var veldig moro.”