FAQ
Her finner du svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svaret på ditt spørsmål, ta kontakt på hei@talented.no!

Generelt

Talented er et hemmelig samfunn av erfarne utviklere av digitale tjenester. Vi etablerte Talented for å endre hvordan IT-rekruttering fungerer, og snudde fokus bort fra selskaper til talenter. I bunn og grunn, vi bygger et samfunn hvor vi kan skape verdi for våre medlemmer. Vi er utviklere, software engineers, designere, DevOps, produkteiere og prosjektledere som former den digitale verden.

Vi skaper verdi hovedsakelig på tre forskjellige måter:

1. Finner nye jobber for jobbsøkere
2. Finner nye prosjekter for selvstendige konsulenter
3. Organiserer arrangementer for læring og fornøyelse for vårt nettverk

Våre tjenester er 100% gratis for våre Talenter.

Jobbsøkere

Hvis du ønsker å få din egen Agent, ta kontakt ved å fylle inn skjema. Vi har størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med en bevist merittliste. Men, utviklere, designere og andre techies på alle nivåer er velkommen i vårt nettverk!

Bli en del av nettverket

Vi er ikke her for å dekke selskapenes behov, vi er her for å hjelpe deg med dine karrieremål. Ofte har ikke våre partnerselskaper ledige stillinger, men lager en dersom din profil er interessant. Kort fortalt, alle type techies kan kontakte oss!

Du binder deg ikke til noe ved å bli en del av vårt nettverk eller få en Agent. Du kan stoppe prosessen når som helst, og hvis du finner en jobb på egen hånd er det helt ok! Det viktigste for oss er at du når dine karrieremål og trives på jobb. Du er alltid velkommen tilbake.

Først ta kontakt med våre Agenter ved å fylle inn skjema. Som nevnt har vi størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med en bevist merittliste, så vi vil gå gjennom dine skills og evaluere om vi er den beste partneren for deg. Dersom alt er i orden inviterer vi deg til et uhøytidelig møte.

Møtet er en time med diskusjon hvor vi snakker om din erfaring og hva du ønsker deg for fremtiden. Dine personlige ønsker og kriterier for din fremtidige jobb blir også diskutert sammen med dine karrieremål. Vi har også noen tekniske spørsmål for å verifisere dine teknologiske egenskaper. Vi vil gjerne se noen av dine koder dersom det er mulig.

Det viktigste er at du er god på det du driver med og har en bevist merittliste til å vise til. Vi forventer at du har flere års arbeidserfaring.

1. Vi bygger en profil for deg. Tenk på det som en mini-CV. Den lister opp dine profesjonelle egenskaper, og et par beskrivende paragrafer.

2. Vi setter i gang med å se etter jobbmuligheter som passer dine ønsker og karriereambisjoner, og presenterer dem for deg. Vi vil deretter sette deg i kontakt med interessante arbeidsgivere.

3. Dersom både du og selskapet er interessert i hverandre vil vi sette opp det første intervjuet. Deretter følger prosessen rekrutteringsprosessen til selskapet. Hvis alt går etter planen vil du snart ha fått deg ny jobb!

Vi er veldig strenge med personvern for våre Talenter. Jobbytte er en svært personlig transformasjon og vi forstår sensitiviteten av situasjonen. Så ikke bekymre deg, våre partnere kan ikke se hvem som utforsker nye muligheter gjennom Talented.

Mulighetene for remote arbeid avhenger av selskapet. Noen av våre partnerselskaper er 100% remote, noen av våre partnerselskaper er åpen for remote arbeid, og for noen av våre selskaper er ikke remote arbeid et alternativ, av forskjellige grunner .

Konsulenter

Ja, vi har et relativt stort antall selvstendige konsulenter som vi hjelper med å finne prosjekter. Konsulentene går gjennom den samme prosessen som jobbsøkere: Søk om din egen Agent ved å fylle in skjema – gjennomgang av skills – møte.

Husk at vi har størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med flere års erfaring og en bevist merittliste ettersom våre kunder oftest ser etter disse type Talentene til sine prosjekter. Likevel er alle utviklere og designere av forskjellige type og nivåer velkommen til å bli en del av Talented Community!

Bli en del av nettverket

Hvis du vil få mest mulig ut av Talenteds tjenester, kan du ta kontakt med våre Agenter ved å fylle inn skjema. Vi har størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med flere års erfaring og en bevist merittliste ettersom våre kunder oftest ser etter disse type Talentene til sine prosjekter. Likevel er alle utviklere og designere av forskjellige type og nivåer velkommen til å bli en del av Talented Community.

Vi ønsker å vite om alle teknologier og prosjekter du ikke klarer å vente med å jobbe med. Vi setter i gang med å finne prosjekter som matcher ditt skill set og dine ønsker, og presenterer dem til deg. Vi kommer ikke til å vifte med CVen din rundt i byen, vi vil heller sjekke om du er interessert i prosjektet før vi kontakter selskapet med deg i tankene.

Vi har god rotasjon – Når ditt prosjekt er på vei til å bli ferdig eller du ønsker, av hvilken som helst grunn, å gå videre, kan du se alle våre åpne prosjekter i vårt verktøy for selvstendige konsulenter og gi oss beskjed om at du er åpen for nye eventyr. Vi gir deg et vindu inn i markedet, som gjør planleggingen av fremtiden lettere.

Normalt sett er våre prosjekter 6+ måneder on-site prosjekter med 100% arbeid, men som alltid finnes det unntak. De fleste av prosjektene er i Oslo-området.

Se åpne prosjekter

Hver konsulent er ansvarlig for å sette deres egen timepris og skal fakturere Talented på slutten av hver måned. Talented vil fakturere dette til selskapet.

Talented tar ingen mystiske avgifter – våre tjenester er 100% gratis for våre Talenter.

Ikke noe problem! Vår jobb er å gjøre det så enkelt som mulig å bli selvstendig konsulent. Vi kan starte å se etter prosjekter for deg selvom du ikke har etablert et enkeltpersonforetak enda, eller fremdeles er ansatt et sted. Vi planlegger starten sammen med deg så det ikke er en pause mellom lønninger og du kan hoppe rett inn i et prosjekt rett etter oppsigelsestiden er ferdig. Vi hjelper deg også med å etablere selskapet ditt om du ønsker.

Selskaper

Vi i Talented hjelper selskaper med å bygge og utbedre deres egen digitale kompetanse gjennom rekruttering av IT- og digitale profesjonelle og sjefer, outsourcing av utviklerarbeid og vekstkonsultasjon.

Software konsulenttjenester

Vi leverer forhåndsvaliderte selvstendige konsulenter, fra generalister til enhjørninger, til alle slags digitale utviklingsprosjekter.

Vekstkonsulent

Våre vekstkonsulenter løser rekrutteringsutfordringene dine fra praktisk rekruttering til utvikling av rekrutteringsstrategier og arbeidsgiver branding.

Matchmaking tjenester

Når du trenger senior techies for pågående eller utfordrende engangsbehov, rekrutterer vi de beste talentene for deg.

Executive search

Talentert Executive hjelper deg med å finne de digitale lederne du trenger smidig, det være seg CTO, CDO eller CEO.

Les mer

Ta kontakt i dette kontaktskjema eller send oss en mail til hei@talented.no. Vi ser frem til å bli kjent med deg og høre mer om ditt selskap og deres behov!

Talentfull tar ikke startgebyr. Du betaler bare for en signert kontrakt (ansettelse eller underleverandør), og det er alltid gratis å lete etter egnede kandidater.

I rekrutteringstjenester er det to alternativer å velge mellom:

  • 20% av årslønnen til det innleide Talentet utbetalt på en gang
  • 2% av den årlige lønnen til det innleide Talentet, betalt månedlig i 12 måneder eller i løpet av ansettelsen hvis det er under 12 måneder.

 

I rådgivning (vekstkonsulent og software utvikling konsultering) avtales timeprisen i henhold til prosjektets krav og detaljer.

Ja. Vi hjelper både små selskaper og teams å finne nye prosjekter. Se våre åpne prosjekter eller ta kontakt og fortell oss hva ditt team ønsker å gjøre!

Se åpne prosjekter