FAQ
Her finner du svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svaret på ditt spørsmål, ta kontakt på hei@talented.no!

Generelt

Talented er et hemmelig samfunn av erfarne utviklere av digitale tjenester. Vi etablerte Talented for å endre hvordan IT-rekruttering fungerer, og snudde fokus bort fra selskaper til talenter. I bunn og grunn, vi bygger et samfunn hvor vi kan skape verdi for våre medlemmer. Vi er utviklere, software engineers, designere, DevOps, produkteiere og prosjektledere som former den digitale verden.

Vi skaper verdi hovedsakelig på tre forskjellige måter:

1. Finner nye jobber for jobbsøkere
2. Finner nye prosjekter for selvstendige konsulenter
3. Organiserer arrangementer for læring og fornøyelse for vårt nettverk

Våre tjenester er 100% gratis for våre Talenter.

Jobbsøkere

Hvis du ønsker å få din egen Agent, ta kontakt ved å fylle inn skjema. Vi har størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med en bevist merittliste. Men, utviklere, designere og andre techies på alle nivåer er velkommen i vårt nettverk!

Bli en del av nettverket

Vi er ikke her for å dekke selskapenes behov, vi er her for å hjelpe deg med dine karrieremål. Ofte har ikke våre partnerselskaper ledige stillinger, men lager en dersom din profil er interessant. Kort fortalt, alle type techies kan kontakte oss!

Du binder deg ikke til noe ved å bli en del av vårt nettverk eller få en Agent. Du kan stoppe prosessen når som helst, og hvis du finner en jobb på egen hånd er det helt ok! Det viktigste for oss er at du når dine karrieremål og trives på jobb. Du er alltid velkommen tilbake.

Først ta kontakt med våre Agenter ved å fylle inn skjema. Som nevnt har vi størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med en bevist merittliste, så vi vil gå gjennom dine skills og evaluere om vi er den beste partneren for deg. Dersom alt er i orden inviterer vi deg til et uhøytidelig møte.

Møtet er en time med diskusjon hvor vi snakker om din erfaring og hva du ønsker deg for fremtiden. Dine personlige ønsker og kriterier for din fremtidige jobb blir også diskutert sammen med dine karrieremål. Vi har også noen tekniske spørsmål for å verifisere dine teknologiske egenskaper. Vi vil gjerne se noen av dine koder dersom det er mulig.

Det viktigste er at du er god på det du driver med og har en bevist merittliste til å vise til. Vi forventer at du har flere års arbeidserfaring.

To ting:

1. Vi bygger en profil. Tenk på den som en mini-CV. Den har en liste over dine profesjonelle skills, og et par paragrafer basert på din arbeidserfaring og møtet.
2. Vi starter å matche deg med våre partnerselskaper som matcher dine preferanser og karrieremål. Våre partnerselskaper har tilgang til vår «Talent portal» med alle våre jobbsøkende talenter. Dersom de finner det de trenger kan de innlede intervjuprosessen derfra.

Dersom du ikke allerede er medlem av Talented Community Slack, blir du invitert dit.

Vi lager en liste over potensielle selskaper basert på din profil og dine preferanser. Deretter kontakter vi hvert selskap og ser om din profil er noe de ser etter. Selskapene kan bruke portalen til å søke etter talentet de trenger. Vi presenterer også våre Talenter til selskaper kontinuerlig. (Presentere = salgsprosess)

Dersom begge parter (Talentet og selskapet) er interessert, setter vi i gang med å planlegge første intervju. Etter det følger prosessen selskapets egne rekrutteringsprosess.

Dersom alt går på skinner finner Talentet en jobb og selskapet finner en ansatt. Vi støtter vårt Talent gjennom hele prosessen, gjør veien enklere og tilbyr veiledning hele veien.

Nei, vi kan skjule din profil fra spesifikke selskap(er).

Vi kan også skjule din profil fra alle våre partnerselskaper. Vi kan matche selv om profilen din er skjult.

Vi er veldig opptatt av våre Talenters personvern. Jobbytte er en stor personlig transformasjon og vi forstår situasjonens sensitivitet.

Mulighetene for remote arbeid avhenger av selskapet. Noen av våre partnerselskaper er 100% remote, noen av våre partnerselskaper er åpen for remote arbeid, og for noen av våre selskaper er ikke remote arbeid et alternativ, av forskjellige grunner .

Konsulenter

Ja, vi har et relativt stort antall selvstendige konsulenter som vi hjelper med å finne prosjekter. Konsulentene går gjennom den samme prosessen som jobbsøkere: Søk om din egen Agent ved å fylle in skjema – gjennomgang av skills – møte.

Husk at vi har størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med flere års erfaring og en bevist merittliste ettersom våre kunder oftest ser etter disse type Talentene til sine prosjekter. Likevel er alle utviklere og designere av forskjellige type og nivåer velkommen til å bli en del av Talented Community!

Bli en del av nettverket

Hvis du vil få mest mulig ut av Talenteds tjenester, kan du ta kontakt med våre Agenter ved å fylle inn skjema. Vi har størst mulighet til å hjelpe mid-senior techies med flere års erfaring og en bevist merittliste ettersom våre kunder oftest ser etter disse type Talentene til sine prosjekter. Likevel er alle utviklere og designere av forskjellige type og nivåer velkommen til å bli en del av Talented Community.

Vi ønsker å vite om alle teknologier og prosjekter du ikke klarer å vente med å jobbe med. Vi setter i gang med å finne prosjekter som matcher ditt skill set og dine ønsker, og presenterer dem til deg. Vi kommer ikke til å vifte med CVen din rundt i byen, vi vil heller sjekke om du er interessert i prosjektet før vi kontakter selskapet med deg i tankene.

Vi har god rotasjon – Når ditt prosjekt er på vei til å bli ferdig eller du ønsker, av hvilken som helst grunn, å gå videre, kan du se alle våre åpne prosjekter i vårt verktøy for selvstendige konsulenter og gi oss beskjed om at du er åpen for nye eventyr. Vi gir deg et vindu inn i markedet, som gjør planleggingen av fremtiden lettere.

Normalt sett er våre prosjekter 6+ måneder on-site prosjekter med 100% arbeid, men som alltid finnes det unntak. De fleste av prosjektene er i Oslo-området.

Se åpne prosjekter

Hver konsulent er ansvarlig for å sette sin egen timepris og skal fakturere Talented ved slutten av hver måned. Talented fakturerer kunden.

Talenteds provisjon legges på toppen av konsulentens timepris. Våre tjenester er gratis for konsulentene.

Selskaper

Vi hjelper selskaper med følgende, for å nevne noen:

– Utfordrende, single IT rekrutteringer
– Pågående behov
– Rekruttering av forskjellige teknologiske roller i nær fremtid
– Selvstendige konsulenter for pressende eller periode-baserte behov
– IT-rekrutterings konsultering
– Finne digitale ledere for executive roller (CEO, CTO, CDO)

Les mer

Ring en av våre Partner Agenter, eller ta kontakt på hei@talented.no eller gjennom dette skjema, og fortell oss om dine behov. Vi ser frem til å bli kjent med deg og høre mer om ditt selskap og dine behov!

Du betaler kun i henhold til kontrakten du signerer dersom du finner en ny kollega gjennom Talented. Det er ingen startavgift.

Ved rekruttering har du to muligheter å velge mellom: Engangsbeløp på 20% av Talentets årlige lønn, eller 2% av Talentets årlige lønn hver måned. Sistnevnte betales i 12 måneder eller varigheten av ansettelsen dersom det er under 12 måneder.

Prisen ved kontrakt basert arbeid avhenger av konsulentens timepris og Talenteds provisjon, hvorav begge er mulig å forhandle, og arbeidstimer.

Du finner mer informasjon og priser her.

Vi er interessert i å jobbe med moderne, likesinnede selskaper som streber mot å være ledende i sitt felt. Ditt arbeidsmiljø må representere dagens verden ved moderne arbeidsmetoder, relativt flatt hierarki og spre autonomi – ditt selskap bør være bygget på tillit til individet.

Ja. Vi hjelper både små selskaper og teams å finne nye prosjekter. Se våre åpne prosjekter eller ta kontakt og fortell oss hva ditt team ønsker å gjøre!

Se åpne prosjekter