fbpx
no en

Godene som kan sikre deg utvikleren du trenger

31 mar 2023 by Maria Kotaniemi

Det er et skrikende behov etter dyktige utviklere i Norge om dagen, og det kan definitivt sies å være utviklernes marked. Kampen om talentene står ikke bare om lønn, men de ekstra godene som fleksibilitet, nytteverdi eller valg av teknologi. Derfor er det ekstra viktig å vite hva utviklere er på jakt etter i prosjektet eller stillingen de rekrutteres til. 

I Talented kjenner vi markedet inn og ut, og vi formidler daglig jobber og prosjekter for utviklere. Det gir oss unik innsikt i hva utviklere ser etter, og hva du bør ha i bakhodet når du skal få avtalen signert. Vi har samlet noen av de viktigste fordelene du som skal ansette bør kjenne til. 

Fleksibel arbeidstid

Fleksibilitet er viktig for mange, og det er svært subjektivt hva hver enkelt arbeidstaker foretrekker av arbeidstid. Muligheten til å programmere på den tiden av døgnet den ansatte selv foretrekker er en stor fordel utviklere setter pris på. 

Valg av teknologi

Det hender at utviklere foretrekker å jobbe med kodespråk og rammeverk selskapet selv ikke bruker. Større valgfrihet rundt teknologier kan virke motiverende for en utvikler som har andre preferanser enn standarden i selskapet. 

Mulighet til å jobbe remote

Mange utviklere ønsker en hybridløsning for arbeidsplassen, altså en kombinasjon av hjemmekontor og kontor med kolleger. På denne måten kan teamet jobbe i gruppe når oppgaven krever det, men også ha mulighet til å trekke seg tilbake og jobbe uten like mange distraksjoner. 

Eierandeler

Dersom selskapet ikke har mulighet til å tilby den nødvendige lønnen for å tiltrekke seg talenter, kan eierandeler være en fin, langsiktig investering eller erstatning for en del av lønnen. For eksempel i en start-up kan dette være en god løsning. 

Her kan du også lese hva som er lønnsnivå for utviklere i Norge

Faglig utvikling

For de fleste utviklere er koding mer enn jobb. Løft frem at dere legger til rette for faglig utvikling, på utviklerens premisser, og tilby for eksempel også støtte til koding på fritiden. 

Teamarbeid

Veldig mange utviklere liker å jobbe sammen i team på prosjekter. Legg til rette for spennende og kreativt teamarbeid. Det kan være nettopp dette som gjør at den riktige kandidaten velger ditt selskap. 

Sosialt miljø

At utviklere ikke er sosiale er en myte. Vis frem alle de morsomme og sosiale tingene dere gjør på jobben, og fellesskapet man kan bli en del av. 

Nytteverdi

Utviklere er tydelige på at produktet eller tjenesten det arbeides med bør ha en nytteverdi. Særlig seniorutviklere ønsker å jobbe med prosjekter som har en positiv innvirkning på samfunnet, enten det er i form av bærekraftige løsninger eller effektivisering av helsetjenester. 

Videreutvikle, ikke vedlikeholde

Ansatte ønsker i større grad å være med å videreutvikle noe, fremfor å kun vedlikeholde eksisterende løsninger. Tilby eierskap til nye prosjekter eller løft frem fremtidige muligheter. 

Andre betingelser du kan vurdere

Som nevnt er godene en ansatt ønsker på arbeidsplassen subjektivt, og vil variere fra person til person. Andre betingelser det kan være kjekt å vurdere er; betalt ferie, lenger ferie eller treningsabonnement subsidiert av arbeidsgiver. Permisjoner og ekstra pensjonssparing kan også være fristende. 

 

Vil du diskutere rekruttering med oss? 

Ta kontakt →

Isabel Haugland
Team lead recruitment

Innsikt fra softwarebransjen rett i innboksen?

Witted Insights gir deg en månedlig oversikt over IT-konsulentmarkedet i Norden. Meld deg på for å holde deg oppdatert på selskapenes vekst, strategier og aktuelle trender i markedet.

Ved å melde deg på godtar du å motta vårt nyhetsbrev månedlig i henhold til Witted retningslinjer for personvern.