fbpx
no en

Lenge siden du kodet noe interessant? Her er fem tegn på at det kanskje er på tide å bytte jobb

04 jun 2023 by Maria Kotaniemi

Sitter du i en stilling du ikke er helt sikker på, og tenker kanskje at dette ikke er det du ble ansatt til å gjøre? Du er ikke alene, men kanskje det er på tide å se etter et nytt sted å dele kunnskapen du sitter på?

Isabel rekrutterer daglig utviklere til spennende stillinger i norske selskaper. Hun sier det er mange grunner til at norske utviklere velger å bytte jobb, og har her samlet noen av de tydeligste tegnene på at det kanskje er på tide med et jobbskifte. 

Føler du det er på tide å bytte beite? Vi har flere ledige stillinger hvor det er bruk for din kompetanse.

 

Har du den lønnen du fortjener? 

Å skulle fortelle deg akkurat hvilken lønn du fortjener er en veldig vanskelig oppgave. Antall års erfaring, sektor man arbeider innen, utdanning, tittel og bonusordninger, er alle variabler som kan ha mye å si for hva det står på lønnsslippen din. Noe du kan begynne tankeprosessen med er, får jeg lønnen jeg fortjener, sett opp mot verdien jeg skaper for selskapet? For selv om utviklere er mangelvare, kan det være at lønnen din ikke gjenspeiler hvor viktig du, og din kunnskap er for selskapet. 

Kode 24 har samlet data fra 1542 utviklere i det norske markedet, for å forsøke å gi et bedre bilde av hvordan lønnsnivået for utviklere faktisk er. De har samlet all data i et Google-regneark og vil at du selv skal lage noe ut av det. Gjør det til en liten utfordring! Klarer du skaffe deg noe ny kunnskap, samtidig som du får et bilde av om du tjener nok?

 

Får du brukt hele stacken din?

Angular og Vue for frontend, og Java for backend, er fortsatt populært og svært utbredt, men får du brukt hele stacken din? Vi vet du sitter på kompetanse til å løse de fleste problemer, men kanskje ikke alltid får lov til å løse dem slik du vil, eller du vurderer som best for prosjektet. 

Teknologisk fleksibilitet er i økende grad tilstede i norske selskaper, men ikke alle steder er like gode på å utnytte kompetansen de sitter på. En god utvikler kan alltids lære seg nye språk, men det er ikke alltid like givende når du allerede kan et språk som kan løse oppgaven like bra. Er dette et konstant irritasjonsmoment, finnes det flere selskaper som vet å utnytte stacken du har. 

 

Jobber du i et team som benytter seg av dine egne ferdigheter? 

Ikke alle liker teamarbeid, kanskje spesielt om teamene aldri fungerer. Blir du satt i et team med fastsatte roller, kan det noen ganger bli vanskelig å drive utviklingsarbeid. Det er viktigere å jobbe sammen med andre mennesker som kan komplementere din kompetanse, og du kan gjør det samme for dem. Om det ikke er grunn til å skifte jobb, så kanskje det bør tas opp på neste internmøte, at dere bør prøve en slik tilnærming til teamarbeid. 

 

Jobber du faktisk i rollen du en gang ble ansatt i? 

Mang en utvikler har slitt med det samme problemet, de får ikke skape løsninger lenger. Administrative oppgaver, eller rollen som kontorets “IT-ekspert” har tatt over den delen av jobben som faktisk er gøy, og sånn bør det ikke være. Kompetansen du som utvikler sitter på, er i dag tilnærmet uvurderlig og bør brukes på riktig måte. 

Det er fortsatt utviklernes marked, og anerkjenner ikke arbeidsgiveren din hvor mye din kunnskap er verdt, kan det være på tide å se på muligheter et annet sted. 

 

Har du tittelen du fortjener? 

Ja, det er forskjell på tittel og rolle. Der rollen kan variere fra prosjekt til prosjekt, er tittelen din konstant. Det er jobbinnholdet som avgjør om du kvalifiserer til å holde en slik tittel, og selv om tittelen ofte er “senior-”, kan du holde denne selv om du ikke er senior i alder. Føler du en tittel er fortjent, er det ingenting i veien for å spørre om det er noe du kan få i stillingstittelen din.

Mange arbeidsplasser har allerede ordninger og karrierestiger planlagt for sine ansatte. Har ikke din arbeidsgiver disse planene på plass, kan det være lurt å være oppmerksom på når du fortjener en tittel. Sammen med en slik tittel kommer ofte en lønnsøkning, i tillegg til det ekstra ansvaret. Mer ansvar og kompetanse, betyr høyere lønn. 

Er du usikker på om din nåværende stilling er den du ønsker å være i? Ta kontakt med oss, så kan vi sammen finne ut hvilke stillinger som finnes for deg der ute. 

Innsikt fra softwarebransjen rett i innboksen?

Witted Insights gir deg en månedlig oversikt over IT-konsulentmarkedet i Norden. Meld deg på for å holde deg oppdatert på selskapenes vekst, strategier og aktuelle trender i markedet.

Ved å melde deg på godtar du å motta vårt nyhetsbrev månedlig i henhold til Witted retningslinjer for personvern.