no en

Talent Story – Atle landet drømmeprosjektet som selvstendig konsulent

27 Oct 2021 by martine

Etter å ha vært fast ansatt en stund, fant Atle Lycke (29) ut at han ikke ville være for knyttet til ett selskap. Han valgte derfor å ta steget ut som selvstendig konsulent, og med hjelp fra Talented landet han drømmeprosjektet.

Kan du fortelle litt om deg selv og bakgrunnen din?

Jeg er utdannet sivilingeniør fra «Produktutvikling og Produksjon» ved NTNU. Innovasjon og utvikling er noe av det mest motiverende jeg vet om, og jeg skjønte mot slutten av utdanningen at programmering riktig for meg. Jeg tok noen nettkurs for å gi meg nok tyngde til å søke IT-bransjen og landet jobb i et konsulentselskap som jobber med dataprodukter. Jeg innså ganske raskt at jeg ønsket større frihet til å utvikle produkter selv og da var det på tide å ta neste steg.

Hvordan kom du i kontakt med Talented?

Da jeg bestemte meg for å bli selvstendig konsulent trengte jeg en oppstartshub, og begynte å Google. Jeg søkte på ting som «konsulentformidler», og fant Talented, som har hjulpet meg mye. Jeg tok kontakt og hadde en veldig hyggelig samtale med Isaac, som fikk meg til å føle meg veldig velkommen hos Talented!

Hvordan fungerer samarbeidet med Talented?

Talented har hjulpet meg mye, så mye at det omtrent føles som de var mitt eget salgsapparat. De brukte tid på å forstå mine kvaliteter og interesser, og jobbet mye med kunden for å lande oppdraget. På grunn av en annen søknad jeg hadde lagt inn via et annet firma tidligere fikk vi litt dårlig tid, men Isaac kommuniserte det til kunden og fikk fremskyndet prosessen.

Hvilken jobb endte du opp med og hvorfor? 

Jeg jobber nå for Cognite, en veldig spennende «startup» med en moderne tech-stack og arkitektur. Det er så spennende at selv om jeg kunne fått bedre timebetaling og lengre tidsperspektiv hos et statlig foretak, valgte jeg Cognite. For meg som er Data Engineer er dette blant de absolutt mest interessante stedene å være. Jeg er utrolig takknemlig for å få tilbudet om å bidra her!

Hvor henter du inspirasjon fra?

Jeg har ingen spesifikke inspirasjonskilder jeg går til, men prøver å være oppmerksom på omgivelsene mine og ta stilling til om andre rundt meg gjør noe jeg er nysgjerrig på selv. Er det noe som fanger interessen min, prøver jeg å gjøre det selv! For eksempel kom inspirasjonen til å bli selvstendig fra en god kamerat som gjorde noe lignende.

Hvordan har pandemien påvirket måten du jobber på?

Hjemmekontoret mangler mellommenneskelighet, men er noe bedre på produktivitet. Man slipper mange forstyrrelser man ellers opplever på kontoret. Det er dessuten mer motiverende å jobbe når man slipper å bruke 1-1,5 time hver dag på transport til og fra kunde. Aller best er helt klart en kombinasjon av on-site og remote, og at en selv kan velge når man gjør hva.

Hva er dine beste tips til andre utviklere som ønsker å jobbe selvstendig?

Ta steget! Vi har et utrolig godt sikkerhetsnett i Norge som gjør at risikoen er veldig lav. Du får mer kontroll over egen situasjon, lærer mye nytt og kan bygge noe du kan være stolt av. Jeg så meg selv 40 år frem i tid, på en tradisjonell arbeidsplass og skjønte raskt at det ikke var spennende nok for meg. Det vil alltid være mulig å gå tilbake til den tradisjonelle måten å jobbe på, men akkurat nå er denne tilværelsen altfor spennende til at jeg vil endre på den.

Utenom programmering, hva er dine interesser?

Jeg interesserer meg for veldig mye rart, og det skifter fra tid til annen. Noe jeg alltid har hatt i livet er musikk, og spiller bass i et «partyband» fortsatt. Vi spiller ikke konserter like ofte lenger, men det å samles med gode venner og spille låter man liker er altså noe jeg aldri vil slutte med!

 

Ser du etter ditt neste prosjekt, eller ønsker du å bli selvstendig konsulent?

Se våre tilgjengelige prosjekter her, les mer om hvordan Talented fungerer her eller søk om å få bli med i Talented Community! 👇

Innsikt fra softwarebransjen rett i innboksen?

Talented Insights gir deg en månedlig oversikt over IT-konsulentmarkedet i Norden. Meld deg på for å holde deg oppdatert på selskapenes vekst, strategier og aktuelle trender i markedet.

Ved å melde deg på godtar du å motta vårt nyhetsbrev månedlig i henhold til våre retningslinjer for personvern.