no en

Tech Lead for Ferdia

19 nov 2020 by mari

Tech Lead

Vi ser etter deg som vil være med å skape en transportrevolusjon i Europa.

Om Ferdia

Ferdia har som mål å digitalisere og fornye turbussbransjen gjennom en Uber lignende tilnærming. Vi skal revolusjonere turbussmarkedet gjennom å digitalisere små og mellomstore turbusselskap og ved å gjøre det mye enklere å leie og bruke turbusser. Det være seg til firmaturer, festivaler eller fotballkamper.

Vi leverer i dag 2 tjenester:

 • Én skybasert IT-plattform for turbusselskap som ivaretar salg/ordre, planlegging og fakturering.
 • Leie av buss til privatkunder og bedrifter.

Vår ambisjon er å levere tjenester til hele markedet i Europa. Om noen måneder beveger vi oss inn i Sverige. Vi har allerede fått støtte av Innovasjon Norge og har mange gode støttespillere. 2021 blir et spennende år!

Dette vil du gjøre

Som Tech-lead i Ferdia tar du en helt sentral rolle i et selskap med store ambisjoner. Vi er ikke så mange i dag, men vi kommer til å vokse mye i året som kommer. Til nå har vi fått mye hjelp av gode underleverandører for arkitektur, utvikling og UX. Fremover ønsker vi å bygge et kunnskapsrikt og hyggelig miljø med mest mulig kompetanse in-house. Som vår tech-lead blir du den første  av forhåpentligvis mange flinke folk som skal bygge og drive dette miljøet.

I dag har vi et (veldig hyggelig og hardtarbeidende) utviklingsteam i Dhaka, Bangladesh. Du velger selv om du vil skalere opp dette teamet eller rekruttere folk på en annen måte.
Som tech lead kan du påvirke retning og veivalg for vår teknologi, prioritet og fremgangsmåte.

Ansvarsområder
 • Planlegging, utvikling og evaluering av våre (digitale) tjenester.
 • Organisere vårt utviklingsteam og sikre at vi innehar riktig kompetanse i teamet.
 • Skalere opp utviklingsteamet, ved innleie av flere ressurser eller in-house rekruttering.
 • Ta del i utviklerteamet som senior-utvikler og IT-arkitekt
 • Engasjere deg i Ferdias planer videre og bidra med innspill og innsikt som kan skape verdi for våre tjenester.
Vi håper du har
 • Bachelor eller master innen IT
 • Erfaring fra et oppstartsselskap – eller et brennende ønske om å teste det
 •  5 års nylig erfaring som utvikler
 • En interesse og forståelse for forretningsutvikling
 • Evne til å formidle tekniske utfordringer på en lettfattelig måte, eksempelvis til styret
 Som person bør du
 • Like å løse komplekse problemer
 • Evne å navigere i et landskap med flere interessenter
 • Være løsningsorientert
 • Håndtere usikkerhet og hurtig omstilling
Dagens teknologi

Mesteparten av plattformen vår er utviklet i Django og Django Rest og du bør en del erfaring med disse rammeverkene. Våre mobil-apper er skrevet i Kotlin og Swift. Front-end er det meste Django HTML, men vi har også noen React og Vue-komponenter.I dag kjører vi alt på AWS, men erfaring fra konkurrerende sky-plattformer er også relevant.

Vi planlegger store investeringer innenfor blant annet maskinlæring (AI), Big Data og IoT for å kunne tilby nye tjenester til våre kunder. Som tech lead vil du få ansvaret for vår tekniske arkitektur og ha stor påvirkningskraft når det gjelder valg av teknologier.
Vi har hatt en monolitisk applikasjon, men har nå begynt å dele den opp i mikrotjenester.

Ferdia tilbyr
 • Aksjeprogram/opsjoner
 • Konkurransedyktig lønn
 • Fleksibel arbeidstid
 • Hjemmekontor når du ønsker det
 • Sosiale samlinger
 • Et bra arbeidsmiljø med få, men dedikerte og erfarne kollegaer.
 • Mulighet til å bli med på en reise i et raskt voksende selskap.
 • Telefon og datamaskin
 • Gode pensjon- og forsikringsordninger
Om turbussbransjen

Turbussbransjen i Europa er preget av et stort antall busselskap og lite digitalisering. Det er ca 20.000 busselskap i Europa med et totalmarked på 100 milliarder kroner. I Norge er det ca 500 busselskap med en samlet omsetning i underkant av 3 milliarder kroner.

Turbusser har svært dårlig utnyttelsesgrad. 85% av tiden står bussene parkert eller kjører på veien uten passasjerer i setene. Samtidig er det mange personer som kunne reist med buss til arrangementer og destinasjoner men som velger bil fordi det er enklere. Vi vil få flere til å reise miljøvennlig. Våre nye digitale tjenester kombinert med maskinlæring og rute-optimalisering gjør at bussenes kapasitet kan utnyttes mye mer effektivt enn i dag. Vi oppnår færre biler på veien gjennom bærekraftig mobilitet.

Hjemmeside: www.ferdia.no

Stilling: Tech Lead
Selskap: Ferdia AS
Hvor: Oslo

 

Hvordan søker jeg på stillingen?

Kontakt mari@talented.no eller søk ved å registere deg i Talented👇

 


Talented ble grunnlagt i 2016 i Finland som et programvareutvikler miljø som prøver å riste i den globale måten å rekruttere utviklere på. Nettverket har over 2000 utviklere og over 150 partnerselskaper. Talented hjelper sine utviklere med å finne nye jobber, gruble på videre karrierevei, finne prosjekter og bli gründere helt gratis. Bli en del av nettverket!👇