fbpx
no en

Mulighetene ved Elixir

26 mar 2023 by Maria Kotaniemi

I februar arrangerte Talented Finland et event om mulighetene ved programmeringsspråket Elixir: En introduksjon med Thomas O’Rourke. Deler av teksten er hentet fra «The Possibilities of Elixir» av Marjaana Annala og Antti Laitala fra Boija Works, som var til stede under eventet.

Eventet varte i to timer hvor Thomas O’Rourke engasjerte og delte sin kunnskap om Elixir, og formidlet sine poeng klart og tydelig. Se film fra introduksjonen nederst på siden.

 

Det fundamentale ved Elixir

Elixir er en del av Erlang Ecosystem. Programmeringsspråket er kjent for å kun ha god skalerbarhet som differanse, men det er mye mer enn det. 

Elixir har funksjonell programmering som grunnstein. Det betyr at utviklere skal kunne kode kort, konsist og vedlikeholde kodene enkelt. Programmeringsspråket er designet for å være utvidbar til flere bestemte domener for å øke produktiviteten.

Programmeringsspråket er en del av et voksende økosystem med flere og flere verktøy som lar deg opprette prosjekter, følge oppgaver, kjøre tester med mer. En Elixir-programmerer kan kjøre alle programmer i Erlang VM systemet – og de er stolte av programmets muligheter og allsidige virkemåte.

Tidligere har det vært klager på at ytelsesmålinger går sakte når det blir gjort på en REST API med en forespørsel som tar 400 ms å gjennomføre. Men, det viser seg at forespørselen faktisk kun tar 400 μs. Det er nemlig ikke mange programmeringsspråk eller frameworks som kan skryte av hastigheter på under millisekunder, selv ikke de mest grunnleggende eksemplene.

 

Læring gjennom engasjement

Thomas fikk frem sitt poeng klart og tydelig foran et kritisk publikum av utviklere – bruk Elixir, eller i det minste prøv det i dag. Programmeringsspråket vil gi deg en snarvei rundt for eksempel problemer med påliteligheten eller skalerbarheten som oppstår med liknende frameworks som Akka eller Scala som du kanskje ikke visste du hadde.

 

Talented x Thomas O’Rourke: Elixir, safe yet practical – the impossible future

 

Talented hjelper erfarne utviklere og designere å utforske arbeidsmarkedet, og finner de mest interessante selskapene og prosjektene. Vi har over 140 partnerselskaper, og deres karrieremuligheter over hele verden. Det er 100% gratis!

Innsikt fra softwarebransjen rett i innboksen?

Witted Insights gir deg en månedlig oversikt over IT-konsulentmarkedet i Norden. Meld deg på for å holde deg oppdatert på selskapenes vekst, strategier og aktuelle trender i markedet.

Ved å melde deg på godtar du å motta vårt nyhetsbrev månedlig i henhold til Witted retningslinjer for personvern.