fbpx
no en

Hvordan få lønnsøkning (i enhver bransje)

22 sep 2023 by pixels

På YouTube finnes det en fyr som driver en kanal kalt Essential Craftsman. Han er en old-timer fra Oregon som har bygd en karriere i USA som snekker og smed. I en av hans videoer forklarer han hvordan man får lønnsøkning i sin bransje, og siden vi ser umiddelbare likheter med software utvikling vil vi dele disse tipsene med dere.

 

Løs flere problemer for sjefen

Hvis du løser de mest komplekse, tidkrevende problemene som oppstår, vil du bli en verdifull ressurs for alle selskaper. Ved å få mer ut av deg i samme tidsramme vil selskapene forså at det vil gange dem å beholde deg som ansatt. Lønnsøkning er en naturlig motivasjon for deg til å bli værende fremfor å ta med deg din kompetanse et annet sted.

Hvis du ikke kommer overens med for eksempel kolleger vil du skape problemer, og din verdi vil minske. Derfor er det viktig å være hyggelig og omgjengelig, og å alltid strebe etter å løse problemer. «Jeg vet ikke, men jeg skal sjekke» er en god tankegang.

Du starter lønnsforhandlingene

Dersom du har oppført deg pent og har gode resultater å vise til, har du tilfredsstilt kravene til lønnsforhandlinger. De fleste selskaper vil ikke sette i gang forhandlingene selv. Det finnes selvfølgelig unntak, men som regel må du gjøre det selv.

Vi har et ganske godt overblikk over gjennomsnittlig lønn etter å ha møtt flere hundre software utviklere over hele Europa. Vi kan tilby deg en hjelpende hånd i å definere din markedsverdi.

Din nåværende arbeidsgiver vil kanskje aldri gi deg den lønnsøkningen du fortjener

Noen selskaper vil aldri gi deg den lønnsøkningen du fortjener. Uansett hvor mye du lærer eller hvor god du er på problemløsning. Det finnes selskaper som ikke har mulighet eller ikke er villig til å anerkjenne din verdi som ansatt. Dersom dette er situasjonen bør du vurdere å se etter ny jobb hos noen som verdsetter din verdi, og som betaler deretter.

Noen ganger er det best å jobbe for seg selv

Noen ganger innser man at den beste måten å tjene mest mulig er å jobbe for seg selv. Det er ingen tvil om at dette innebærer en fare for katastrofale følger, men det gjelder for så vidt også når du er ansatt et sted.

Veien til entreprenørskap kan være en humpete en. Den er ikke lett, og ikke alltid intuitiv, men den er som regel verdt det.

Hvis du jobber i IT-bransjen og er interessert i frilans-arbeid som utvikler kan vi hjelpe deg med å etablere enmannsforetak, og finne de prosjektene du ønsker.

 

Bonus: Vit når det er på tide med lønnsøkning

Når du kjenner igjen situasjoner hvor det er på tide med lønnsøkning, vil du også utvikle et øye for når det er på tide at andre også får det. Samtidig hjelper det hvis du er leder, eller er ansvarlig for å ansette folk og har med lønn å gjøre. Det lærer deg å se menneskers verdi. Ferdighetene til å holde gode ansatte fornøyde er gull verdt.

Talented er agenter for erfarne utviklere. Vi har spennende samarbeidspartnere og hjelper deg med å finne arbeid som passer dine personlige interesser, karriereambisjoner og drømmer.

Det aller beste; det er gratis.

Innsikt fra softwarebransjen rett i innboksen?

Witted Insights gir deg en månedlig oversikt over IT-konsulentmarkedet i Norden. Meld deg på for å holde deg oppdatert på selskapenes vekst, strategier og aktuelle trender i markedet.

Ved å melde deg på godtar du å motta vårt nyhetsbrev månedlig i henhold til Witted retningslinjer for personvern.