fbpx
no en

IT-hoders favoritt podcaster

31 mar 2023 by Maria Kotaniemi

Vi i Talented fokuserer på å finne de beste arbeidsplassene for erfarne utviklere og designere, men for å være best i det du gjør kreves kontinuerlig læring og nysgjerrighet. Derfor har vi laget en liste med Talenteds nettverks favoritt podcaster som rommer temaer med alt fra tech og gaming til universet. 

 

Fra tech og gaming til universet

Vær oppmerksom på at noen av beskrivelsene er lånt fra produsentene selv. De vet tross alt hva de snakker om.🙂

Kode24-timen

Jørgen og Ole Petter oppsummerer kodeuka i en podcast av og for utviklere. Hver fredag hører de hva norske utviklere mener, og hyller det som hylles bør og raljerer mot det som raljeres bør.

Lørn.Tech

Denne podcasten baserer seg på den teknologiske fremtiden vi går inn i, og retter seg mot å få med alle. Fremtiden må ikke bli en fest bare for spesielt interesserte. LØRN.TECH rommer et mangfold av temaer og gjester eksperter fra flere fagområder. Dette er podcaster som skal dele kunnskap og erfaring om teknologi, og åpne den tekniske verden for alle.

Teknisk Sett

Teknisk Sett er en podcast drevet av Teknisk Ukeblad med teknologi som tema. Podcasten skal informere og engasjere om fagfeltet, teknologi og trender ved å invitere fagfolk med bred kunnskap om emnet.

The Bike Shed

Chris Toomey med gjester diskuterer deres erfaringer og utfordringer med Ruby, Rails, JavaScript, og andre ting som tiltrekker seg deres oppmerksomhet, beundring og fascinasjon for uken.

The Fullstack Radio

En podcast for utviklere som interesserer seg for å bygge gode software produkter. Adam Wathan inviterer én gjest hver episode og diskuterer alt fra produktdesign og UX, til testing og systemadministrasjon.

The Changelog

The Changelog har faktisk fire forskjellige podcaster med samtaler om utvikler-kultur, software utvikling, open source, startups, kreativt arbeid, og menneskene som er involvert. Podcastene er: The Changolog, JS Party, Founders Talk, og Away from Keyboard.

The Women in Tech Show: A Technical Podcast

Du har sikkert lagt merke til at tech-verden er dominert av mannlige eksperter. Dette er IT podcasten for deg som vil ha et annet perspektiv. Edaena Salinas intervjuer profilerte kvinner i teknologi. Intervjuene utforsker temaer i software engineering, software design, kunstig intelligens, research, entreprenørskap, karriere strategier, machine learning, sikkerhet med mer.

Software Engineering Daily

Dette er en liste i listen! The software engineering daily har laget en flott liste over tech-relaterte podcaster for deg som vil dypdykke inn i emner om tech – hvorfor gjøre noe som allerede er gjort?

Hanselminute

Scott Hanselman lager tre forskjellige podcaster om teknologi, kultur, gadgets, mangfold, koding, Internett, hvor vi har vært og hvor vi skal. Han interesserer seg for samhold, sosial kapital, media, entreprenørskap og mest av alt, «the open web».

Hanselminutes er et friskt pust for utviklere hvor Scott intervjuer store personligheter i teknologi i episodene med perfekt lengde for pendling. Fra Michio Kaku til Paul Lutus, Ward Cummingham til Kimberly Bryant. Hanselminutes er garantert god bruk av tiden din.

The Developer’s Life er Rob Conery og Scott Hanselmans hyllest til den amerikanske levemåten fra en utviklers synspunkt. Hvordan føles det å få sparken? Å treffe spikeren på hodet? Å lykkes og mislykkes. Podcasten er omhyggelig redigert og laget med kjærlighet. Dessuten er The Developers’ Life også for de som elsker utviklere, ikke bare utviklerne selv. 

Azure Friday er en video podcast med ett par episoder hver uke med 10-15 minutters varighet. Scott setter seg ned med utviklere fra Azure Cloud-verden som lærer han det han trenger å vite for å være en effektiv utvikler. De snakker VMs, nettsider, node, ASP.NET, open source, arkitektur med mer.

Ratchet and the Geek er en bro mellom popkultur, sosiale medier og teknologi. Scott Hanselman og Luvvie Ajayi snakker TV, gadgets, sosiale medier, aktuelle saker, og gir tips til de beste nettsidene, verktøyene og produktene som kan gjøre livet ditt bedre.

Darknet Diaries Podcast

Denne podcasten tar for seg, ganske selvforklarende, ekte historier fra den mørke siden av Internett.

.NET Rocks

.NET Rocks! er en ukentlig podcast for alle som er interessert i programmering i Microsoft .NET plattformen. Showet tar for seg både innledende informasjon og hardcore nerding. Vårt Talented nettverk sier at podcasten er verdt å høre på selv om du ikke driver med .NET – de anbefaler spesielt Geek Out-episodene.

StartUp

En podcast om hvordan det faktisk er å starte et selskap. StartUp er en dokumentarserie om entreprenørlivet. Podcasten er lastet ned flere titalls millioner ganger siden oppstarten i 2014. Det ble faktisk laget en ABC sitcom som heter «Alex, Inc. starring Zach Braff» om den første sesongen. StartUp har dessuten vunnet Gracie Award og Gerald Loeb Award for Distinguisher Business and Financial Journalism.

Build Your SaaS

37signals startet en indie SaaS revolusjon da de lanserte Basecamp og Ruby on Rails. Siden 2004 har tusenvis av entreprenører, utviklere, designere og produktfolk forsøkt å fange noe av suksessen ved å lansere egne web apper. Men hva kreves egentlig for å lansere Software som et Service selskap i dag?

Giant Bombcast

Sannsynligvis den mest kjente podcasten om gaming der ute. Den drives av de beste hos GiantBomb.som og er et absolutt must for gaming fans. Podcasten har eksistert siden 2013, topper ofte listene på iTunes, og har i skrivende stund 622 publiserte episoder. Du kan også sjekke ut «The Giant Beastcast», podcasten om gaming som er produsert av teamet deres i New York.

The Retro Hour

Din ukentlige dose av retro gaming og teknologinyheter.

The Skeptics’ Guide To The Universe

I 2005 startet Steve, Bob, Perry, Evan og Jay podcasten «The Skeptics’ Guide To the Universe». Podcasten baserer seg på kjærligheten for vitenskap og kritisk tenkning, og har ført til 15 års erfaring med 762 episoder og nesten 110.000.000 nedlastninger.

Comedy Bang Bang

Comedy Bang! Bang! er en ukentlig komedie-podcast som drives av tekstforfatter og komiker Scott Aukerman, best kjent for sitt arbeid på HBOs sketch program «Mr. Show tish Bob and David».

The Curious Cases Of Rutherford & Fry

Vitenskapsnerdene Dr Adam Rutherford og Dr Hannah Fry undersøker hverdagslige mysterier sendt inn av lyttere.

 

Phuh! Da har du en god liste med veldig hørbare show som kan utfordre måten du tenker på, bygge kunnskap og vekke interesse.

 

Ønsker du å ta din karriere til neste nivå?

Med Talented kan du søke på flere jobber med én søknad – helt gratis.

Innsikt fra softwarebransjen rett i innboksen?

Witted Insights gir deg en månedlig oversikt over IT-konsulentmarkedet i Norden. Meld deg på for å holde deg oppdatert på selskapenes vekst, strategier og aktuelle trender i markedet.

Ved å melde deg på godtar du å motta vårt nyhetsbrev månedlig i henhold til Witted retningslinjer for personvern.